Utbildning till handledarutbildare, HLU, inom UGL-, UL-, och IL-koncepten

En utbildning för dig som inte sedan tidigare är handledarutbildare, HLU, i något av Försvarshögskolans utbildningskoncept UGL-, UL- eller IL och som nu önskar skaffa dig kompetens och behörighet för att verka som handledarutbildare och därigenom stödja nya handledare som skall genomgå den andra och avslutande delen av sin handledarutbildning, HUB 2, tidigare benämnd ”slutprov”. Att vara handledarutbildare är ett ansvarsfullt och krävande men också ett väldigt inspirerande uppdrag. Du får möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter till nya handledare samtidigt som det är en möjlighet även för dig själv att utvecklas i din handledarroll.

Kurskostnaden, 14 000 kr exkl. moms faktureras av Försvarshögskolan. Kursen är öppen för personer verksamma i offentlig förvaltning eller företag och organisationer som är juridiska personer, förutsatt att kursavgiften betalas av dessa. Kallelse till kursen skickas till din e-postadress ca. 4 veckor innan kursstart. 

Kursinnehåll

Utbildningen omfattar först en konceptgemensam grundutbildning om två dagar som genomförs under dagtid på plats i Försvarshögskolans lokaler i Stockholm. Utbildningen ger dig en generell kompetens för att i rollen som handledarutbildare genomföra en utbildning i något av koncepten UGL, UL eller IL tillsammans med en ny handledare som genomför den andra och avslutande delen av sin handledarutbildning. De två första utbildningsdagarna följs av en obligatorisk och kompletterande digital fördjupningsdag för respektive koncept. 

För att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen på ett bra sätt och dessutom med hög kvalitet kunna utföra ditt kommande uppdrag som ett bra stöd för nya handledare så är det viktigt att du själv bedömer att du har tillräcklig kompetens och erfarenhet av att genomföra utbildningar i det eller de aktuella utbildningskoncept som du är handledare inom. 

Under utbildningen till handledarutbildare fokuserar vi särskilt på frågor som rör ditt förhållningssätt till uppdraget, din egen förmåga att utöva ett utvecklande ledarskap, din förmåga till samarbete med din handledarkollega och etiska frågor i handledaruppdraget. Andra frågor som berörs är det praktiska genomförandet av utbildningar som handledarutbildare men också mer tekniska och pedagogiska frågor. På de digitala fördjupningsdagarna belyser vi framför allt frågor som rör utbildningskonceptens specifika innehåll och genomförande. 


Datum: 2–3 december (konceptgemensamt för UGL, UL och IL) 

Plats: Försvarshögskolan, Stockholm

Antal deltagare: 20 

Lunch och fika ingår i kurskostnaden. Eventuella resor, boende eller andra kostnader bekostas av respektive deltagare.


UL digital fördjupningsdag: 9 december (Zoom)

IL digital fördjupningsdag: 10 december (Zoom)

UGL digital fördjupningsdag: 16 december (Zoom)  


Observera! Ett särskilt behörighetskrav för att du ska kunna delta i den digitala fördjupningsdagen för IL är att du förutom att du innehar ett giltigt handledaravtal som IL-handledare också innehar ett giltigt handledaravtal som UL-handledare. 

Handledare på utbildningen den 2–3 december är Patrik Norrbin och Louise Alerfors. De kompletterande fördjupningsdagarna genomförs via Zoom av respektive konceptansvarig. 

Målgrupp

Målgrupp är handledare som är verksamma inom UGL-, UL- eller IL-koncepten och som innehar ett giltigt handledaravtal med Försvarshögskolan för respektive koncept och som inte sedan tidigare är handledarutbildare, HLU, i något av utbildningskoncepten

Är du redan idag handledarutbildare, HLU, i något av utbildningskoncepten och skulle vilja komplettera med möjligheten att verka som handledarutbildare i ytterligare ett eller flera koncept som du innehar ett giltigt handledaravtal för? Då ska du inte göra din anmälan här då det för den deltagarkategori som du tillhör inte krävs att du genomgår grundutbildningen. Vi återkommer med information om hur du i stället ska göra din anmälan till enbart de kompletterande fördjupningsdagarna. 

Kursmål

Målet med kursen är att deltagarna ska ges en möjlighet att utveckla sitt handledarskap och skaffa sig nödvändiga kompetenser och förmågor för att kunna utgöra ett bra stöd för blivande handledare som genomför den andra och avslutande delen av sin handledarutbildning, tidigare benämnd ”slutprov”, numera benämnd Handledarutbildning del 2, HUB 2.

Pris: 14 000 kr exkl. moms

Kommande tillfällen i

Stockholm

Försvarshögskolan
2024-12-02 09:00 - 2024-12-03 18:00
Inga platser kvar
14 000 kr exkl. moms