Utbildning till handledarutbildare inom IL-konceptet

En utbildning för dig som redan har genomgått grundutbildning till handledarutbildare, HLU, i något av Försvarshögskolans utbildningskoncept och som nu önskar skaffa dig kompetens och behörighet för att verka som handledarutbildare även inom IL-konceptet.

Kursinnehåll

Utbildningen omfattar en utbildningsdag som genomförs via Zoom. 

För att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen på ett bra sätt och dessutom med hög kvalitet kunna utföra ditt kommande uppdrag som ett bra stöd för nya handledare så är det viktigt att du själv bedömer att du har tillräcklig kompetens och erfarenhet av att genomföra IL-utbildningar. 

Under den konceptspecifika utbildningsdagen till handledarutbildare inom IL-konceptet berör vi särskilt frågor som rör ditt förhållningssätt till uppdraget, din egen förmåga att utöva ett utvecklande ledarskap och din förmåga att bidra till ett gott samarbete i handledarparet. Andra frågor som berörs är det praktiska genomförandet av IL-utbildningar i rollen som handledarutbildare men också mer tekniska och pedagogiska frågor samt frågor som rör exempelvis dokumentation av genomförda utbildningstillfällen och hur samverkan med Försvarshögskolan är tänkt att fungera. 

Datum: 10 december (Zoom)

Tid: 09.00-16.00 

Antal deltagare: 10 (utbildningsdagen genomförs gemensamt tillsammans med handledare som den 2-3 december genomgår sin grundutbildning till handledarutbildare) 

Observera! Ett särskilt behörighetskrav för att du ska kunna delta i den digitala fördjupningsdagen för IL är att du förutom att du innehar ett giltigt handledaravtal som IL-handledare också innehar ett giltigt handledaravtal som UL-handledare. 

Målgrupp

Målgrupp är IL-handledare som innehar ett giltigt handledaravtal med Försvarshögskolan och som sedan tidigare har genomgått grundutbildning till handledarutbildare, HLU, i något annat utbildningskoncept och som nu önskar skaffa sig behörighet att verka som handledarutbildare även inom IL-konceptet. 

Kursmål

Målet med kursen är att deltagarna ska ges en möjlighet att utveckla sitt handledarskap och skaffa sig nödvändiga kompetenser och förmågor för att kunna utgöra ett bra stöd för blivande handledare som genomför den andra och avslutande delen av sin handledarutbildning, tidigare benämnd ”slutprov”, numera benämnd Handledarutbildning del 2, HUB 2. 

Pris: 0 kr exkl. moms

Kommande tillfällen i

Zoom

Zoom
2024-12-10 09:00 - 16:00
Platser finns
0 kr exkl. moms